Artis Tempatan

Sudah 6 bulan ni hari-hari rasa ter4ncam, Ini Yg Berlaku Kepada Dr. Erin Selepas Di C3raikan

Bekas isteri kepada Dai’ Farhan yang dikenali sebagai Dr. Erin mend3dahkan dirinya telah menerima pelbagai anc4man serta ugu-tan dari pihak yang tidak berpuas hati dengan perniagaannya.

Menurut Dr. Erin dia terpaksa membuat lap0ran polis hampir setiap hari demi melind-ungi dirinya yang kini menjalankan perniagaan di sebuah premis di Alor Setar, Kedah.

“Cab4ran makin besar, sekarang ni, hari-hari kena minta cover report pak polisi. S4kit hati betul ‘pa__a’ ni tengok orang Melayu maju dalam kawasaN mereka.

“Walaupun saya ni perempuan, mereka hantar lelaki gila s3ks datang kedai, hantar pen-curi bagai, ug-ut nak k3rat kaki tangan dan kep4la kalau saya tak tutup kedai. Siap nak b4kar kedai akak lagi.

“Sudah 6 bulan ni hari-hari rasa ter4ncam sangat dengan kehadiran saya di pekan ni,” katanya.

Dr. Erin berkongsi perkara tersebut dalam satu hantaran di akaun Instagram miliknya.

Menerusi entri tersebut dia memuat naik swafoto dirinya ketika berada di dalam balai polis.

Kemas kini tersebut mendapat perhatian pengikutnya yang rata-rata mendoakan agar Dr. Erin dilind-ungi serta selamat dari segala anc4man.

Nama Dr. Erin pernah menjadi bualan hangat apabila mengahwini Da’i Farhan di Mekah yang ketika itu sudah mempunyai seorang isteri dan anak. Farhan kemudian mence-raikan isteri pertamanya ketika sedang hamil.

Sebelum ini tular mengenai Dr Erin yang mendakwa seorang pakar neur0logi. Bagaimanapun, hasil carian netizen mendakwa nama Dr Erin iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi tidak wujud dalam Medical Medical Council (MMC).

Menerusi satu perkongsian di Facebook Penolong Pegawai Peru-batan, nama Dr Erin tiada dalam data sedangkan semua doktor perubatan bertauliah dan berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) disenaraikan di situ beserta biodata.

Malah kenyataan itu juga menyebut, ada kemungkinan beliau meny4mar atau menyal4hgunakan gelaran tersebut yang merupakan satu kes4lahan di bawah Undang Undang Malaysia.

“Memang Taklah Saya Nak Bagi Jumpa Dengan Baby Ni”- Bekas Isteri Bl0ck Nombor Telefon Da’i Farhan

Bekas isteri Da’i Farhan, Noorainul Naqim Mohd. Radzi mengakui bahawa dia dan bekas suami tidak pernah lagi berhubung selepas dic3raikan biarpun dirinya kini sedang mengandung anak hasil perkahwinan mereka.

Bahkan, ahli perniagaan yang dikenali dengan panggilan Dr. Erin itu memberitahu, dia juga sudah meny3kat nombor telefon bekas suaminya itu.

“Saya dah block ustaz. Saya tak nak ada apa-apa lagi sama ada saya dihubungi atau saya menghubunginya.

“Jadi, bila saya sekat nombor telefon, fikiran saya jadi lebih tenang. Kalau saya tak bl0ck, fikiran saya nanti jadi tak tenang fikir macam-macam. Sekarang ni saya lebih gembira dengan kehidupan.

“Biarlah saya sekat ustaz terus. Lagipun saya sudah tidak mahu dikaitkan dengan dirinya lagi,” katanya ketika dihubungi Gempak.

Menurut Dr. Erin lagi, bekas suaminya itu ada menyatakan hasrat untuk bertemu selepas anak dalam kandungannya itu lahir.

“Dia ada cakap nanti lepas lahir nak jumpa baby. Bila dia cakap begitu, memang tak lah saya nak bagi dia jumpa dengan baby ini,” katanya.

Begitupun, menurut Dr. Erin, barang-barang peribadi Da’i Farhan masih ada di rumahnya lagi.

“Dia berada di Kelantan lepas keluar dari rumah. Sekarang pula PKP (Perintah Kawalan Pergerakan). Mungkin lepas habis PKP baru dia ambil barang-barangnya semua,” katanya.

Ujarnya lagi, biarpun hubungan tersebut bertahan hanya beberapa bulan sahaja, namun, dia mengakui hidupnya kini lebih tenang.

“Cumanya tolonglah henti kaitkan saya dengan ustaz lagi. Saya ini bukan selebriti. Kalau dulu mungkin saya isteri ustaz, sekarang ni saya bukan isteri sesiapa lagi,” pintanya.

Terdahulu, Dr. Erin mengejutkan ramai pihak apabila mengesahkan dirinya sudah dicer4ikan pada April lalu selepas enam bulan berkahwin.

Sebelum kisah perceraian itu, Dr. Erin turut memaklumkan dirinya hamil dan dijangka bersalin awal tahun depan.

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh menc3gah C0VID-19!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *