Artis

Mamat Nie Dedah Satu Teori Tentang Neelofa Yang Mana Ada Masalah Narcissistic Personality Disorder (NPD)

Dipetik dari sumber facebook Putera Nur Muhammad Raihan.

Aku dah sampai pada titik pencarian kajian aku tentang psikologi seseorang yg aku minat..
Iaitu neelofa..

Kalau korang tulis nama aku then letak nama neelofa dekat carian facebook..Kau akan jumpa penulisan2 aku yg berpuluh pasal neelofa…Sbb apa..Aku suka karakter neelofa..Sbb siapa kenal aku..Aku adalah seseorang yg suka menulis pasal psikologi manusia…

Bila bab neelofa..Dia wanita yg aku nak ambik tahu pasal psikologi dia.Dia ade psikologi unik…
Dulu aku ingat dia adalah psychotic mase isu dia dgn anzalna..

Tapi bila lama2 aku selam..Dia nie ade disorder yg sangat sinonim dgn Narcissistic personality disorder (NPD).. Kalau sajad tu dia level budak tadika..Level neelofa nie level PHD… Aku ulas panjang dan detail sikit sbb aku nak drag point2 aku untuk ajak korang cuba masuk dalam NPD dia…Faham modus operandi dia.. Faham need dia..Faham teknik dia feeding disorder dia…

Dan landasan aku just berpandu pada petikan2 statement dia yg dia sndiri bagitahu kat media.. Aku tolak sekerasnya ape2 jenis rumour yg bersandar dari cakap2 org even ia nampak berasas…Kenapa aku yakin dia ade disoder nie.. Jom tengok ulasan lengkap aku.. Korang baca..Then buatlah kesimpulan atas akal sihat korang..

Neolafa VS Anzalna

Aku ringkaskan isu dia dgn anzalna yg pernah viral mase diorang dalam dewi remaja… Anzalna nie seteru lofa…Sema org tahu pasal tu..
Walau neelofa menang..  Tapi lofa still dgn sibling dia attack anzalna even anzalna kalah..Siap buat page untuk spread kebencian tu.. Jadi kat situ korang ingat dulu modus operandi lofa…Dia takkan keluar mane2 media ulas pasal gaduh tu.. Yg jadi tertampi tu adalah anzalna..Last2 dia ckp dia dah maafkan anzalna. Padahal dia yg start move spread kebencian dalam sosial media. Tapi dia yg bukak mulut “saya maafkan anzalna dgn syarat bla bla bla…” Semua tu triggered sbb lofa hentam dan pertikai kemenangan tasha shilla kat abpbh..

Direct beb dia ckp mcm2 persenda tasha kat twitter dan akhbar mase tu…Tapi bila anzalna bukak mulut hentam neelofa.
Lofa terus ugut nak saman anzalna..Oohh.. dia buat boleh.. org lain buat tak boleh..

Neolofa Sebelum Berhijab

Kita tengok pulak isu2 neelofa sebelum berhijab berpakaian maha seksi maha ranum segala maha seksa lah senang ckp.. Pada AME 2014 dgn pakaian power rangers pink and baju ketat terbang dari atas siling tu… Mase tu memang neelofa je berani buat kontreversi gila2 mcm tu pada tahun zaman milennium.. Tapi dia pekakkan telinga..Sbb ape tibe2 dia berpakaian mcm tu… Sbb aku dapat baca polar NPD dia if dia nak buat something big move. Dia akan keluarkan satu isu yg menarik pandangan org tumpu kat dia.. Selang 5 bulan Isu tu…Dia isytihar yg dia bertudung..

Hahahahahahaahahah..

Acan shial kan…Tibe2 pakai seksi maut..Selang berapa bulan ckp dah bertudung. Netizen ape lagi…Satu malaysia bangga dgn perubahan neelofa yg kini bertudung.. Kah..

Polar yg aku nak korang ingat adalah.. Dia suka buat keputusan drastik tibe2 lepas satu2 isu dia triggered.. Mase tulah tibe2 citer dia mimpi arwah tok guru nik aziz.. Tibe2 muncul gambar2 dia pegi usrah.Pakai tudung labuh..Baca khatam alquran…

Lepas 2 bulan dia bertudung..Dgn caption. “Saya berhijrah kerana allah..bukan sebab nak laku bisnes” Papppp pelancaran tudung neelofar keluar lepas statement tu… Tapi jgn lupa mase lofa buat pelancaran tu.. Ada desas desus yg dia sudah berkawin dgn sultan kelantan.. Tapi mengapa sultan kelantan??

Khabar tu smpai berita pun follow up gossip tu.. Tapi disangkal oleh pihak istana lepas seminggu dua kecoh.. Pendapat aku maybe kerabat ade join venture dalam pembinaan bisnes jenama neelofar.. Sama ada pihak sana ade suntik modal.. Aku tak rasa seseorang yg takde background bisnes boleh meletup bisnes dia dalam dua tiga tahun dan kumpul asset 76juta… Kalau takde hidden hand yg seluk everything..

Duck vivi tu pun pakai duit PUNB nak sama saing dgn neelofar time tu.. So sangat tak logik kalau neelofar boleh win dalam market kalau takde org vvvvvvvip backup..

Neelofa Bertudung

Kalau kita follow fasa neelofa bertudung kerana Allah….Kita dah penat nak citer pasal tudung2 dia yg dia jual tak patuh syariah..Tak tutup dadaPakai tudung tetek tersembul..

Pada tahun 2017 kalau tak salah aku isu dia pakai tudung kat milan dgn seluar koyak..Mase tu dia pegi deal bisnes penjenamaan dgn label jenama barang kemas swarovski…Pastu manager dia mase tu iaitu kakak dia hentam maki netizen yg cuba tegur dgn alasan hajah pakai legging kat dalam… Neelofa cakap dalam statement media yg netizen yg kecam tak tahu fesyen terkini… Jadi statement nie membengkam kat fikiran aku.. Bertudung kerana allah eh…

Hahahahahahaha…

Ok part nie paling gempak…Ok ingat kan aku citer masa dia berhjrah nak bertudung..Dia pakai seksi gila babi mase anugerah meletop tu..So dia gunakan modus operandi yg sama bila dia keluarkan tudung siput dia dan shawl kat club malam Zouk… Pada tahun 2018 time tulah…Kecoh smpai dapat perhatian menteri dan mufti.. Tapi ape neelofar cakap kat wartawan..

“Mine ur own business.. i knew what im doing.. its about fashion”

Dua kenyataan dia mase isu seluar koyak dan tudung kat zouk tu sama..Sifat NPD nie dia organize dan tetap pendirian..
Tak cakap belit2…

Pada tahun 2019… Kontroversi dia pakai tudung siput dan catwalk dekat runaway fesyen tudung dgn boobs terjojol.. Gambar2 tu korang boleh tengok kat lampiran gambar aku bagi untuk visual reference.. Yes lagi sekali dia dikecam lagi dgn cara dia bertudung… Bagi kau org lah.. Kisah plak neelofa tu pasal tudung patuh syariah?? Tapi ape dia ckp mase mula2 dia bertudung..

Sy bertudung sbb kerana allah.. bukan sbb nak lakukan bisnes…

See… Lepas masuk bulan jun…Dia bergambar dalam majalah cina dgn berniqab… Bila masuk november pada tahun yg sama.. Dia isytihar yg dia kini berniqab…Dgn pakaian niqab sambil tunjuk barang kemas dari swozovski.. (celaka tul susah nak eja). Pada bulan dia masuk majalah cina tu dia sekali arung dgn pengumuman dia ade tubuh pertubuhan yayasan kasih neelofa.. Dan waktu tulah dia kenal PU riz tu..

Aku taknak prejudist..

Tapi bagi seseorang yg berotak bisnes dan trend setter.. Dia perlukan satu impak untuk memperkenalkan pertubuhan tu… Aku tak kaji mengapa org2 kaya dan ahli politik mesti nak bina satu yayasan atau pertububan amal yg collect duit org trnama sebagai pemegang amanah untuk disumbangkan pada org ramai.

Contoh macam zahid hamidi..

Langkah apa yg neelofa buat trmasuk berniqab secara drastik dari beberapa bulan sebelum dia dikecam pasal tudung siput + boobs trjojol tu.. Tapi mcm aku ckp..Modus operandi neelofa nie dia suka buat keputusan drastik lepas satu2 impak dia buat sebelum buat keputusan tu..

Oh jgn lupa dia juga ade lancarkan apps islamik ape ntah aku lupa nama.. Dgn channel telegram islamik untuk tarik crowd dan pengikut kat situ… Tapi ade rumour nakal mengatakan admin dalam channel tu adalah littlemisskhan.. Sbb dia ade dalam satu temuramah yg littlemisskhan ade kendalikan beberapa platform sosial media neelofar.. Tapi tu rumour jelah dia ade kaitan dgn channel telegram tu…

Aku malas nak ulas panjang2 pasal niqab lofa. Benda tu aku dah ulas panjang bulan lepas. Carilah sndiri post tu.. Akan dtg lofa akan buat something move lain yg kita tak tahu lagi.. so just tengokkan jelah kerenah dia..

Ok kita balik pada isu kekeluargaan dan lelaki2 yg pernah dikaitkan dgn lofa. Semua mesti ingat yg dulu lofa bercinta dgn fattah.. Tapi aku sangat2 tak sokong benda tu.. Sbb aku tengok cara fattah respond #lorfatah tu mcm yerk2 lebih je… Seolah fattah tengah jaga hati seseorang time tu.. Dan isu tu trjawab bila fattah kawin dgn fazura..

Tak logik lah putus dgn lofa pegi dekat fazura kalau dia takde relation dulu dgn fazura baru dgn lofa.. Kalau kita masih ingat. Dekat dada2 akhbar takde sikit pun kita tengok lofa tunjuk dia frust dgn pilihan fattah kawin dgn fazura.. Sbb org yg ade NPD dia bukan psikopath…
Bukan juga obsessi.. Just sikap insecure pada org lain dan merasa dia perlu dapat all trophy dan attention… Jadi dia perlukan seseorang untuk jadi mulut untuk dia. Aku nampak modus operandi nie mase isu nie. Dimana neelofa perlukan kambing hitam untuk jadi boneka dia dalam social media… Diorang putus dec 2016 kan??

Dalam bukan mac 2017..Fattah ade keluarkan buku.. Mase tu kambing hitam dia adalah bakal abang ipar dia iaitu sharnaaz… Mase tu ligan lah sharnaaz hentam fattah smpai nabila pun Join maki peminat fattah jilat bontot fattah amin…

First aku anggap dua org nie bergaduh sbb pasal artis dgn artis.. Tapi bila nabila ade sekali dalam pergaduhan tu.. Jadi aku letak persepsi yg sharnaaz nie dah didoktorin dgn keburukan pasal fattah.. Dan org tu adalah nabila.. Dan ofcoz lah if nabila yg jadi batu api tu sbb dari “siblings curse”.. Mcm kau adik beradik kutuk ex adik beradik kau… Then benda tu jadi perbualan topik yg sampai ke org luar iaitu sharnaaz… So sebab tu senang je sharnaaz nak maki fattah for no reason… Tapi dalam hal nie…Lofa respond dgn menyelar tindakan sharnaaz..

Yes..Inilah modus operandi yg aku nampak… Lofa doktorin keburukan fattah dalam siblings curse.. So benda tu spread kat kalangan dorang… And then sharnaaz react..

Then lofa buat kenyataan media seolah backup fattah nak bagitahu dia dah move on bersikap professional.. Kalau nak bersangka baik pasal lofa dgn isu nie aku mcm susah sikit. Sbb modus operandi nie berkait dgn sikap keluarga lofa yg suka spread ape2 isu keluarga kat social media.. Lagilah sikap lofa tu sndiri dah jadi buah mulut dari sejak isu dia gaduh dgn tasha and anzalna… Dan ade saksi2 F2F dgn lofa sndiri..

And banyak rumours pasal sifat sebenar keluarga lofa begitu begini… Pasal dia bukak tudung dalam bilik makeup dgn artis lelaki lain. Bukak tudung mase dalam flight with hans isaac.. Dan rumour tu diceritakan oleh org2 yg dah pernah berhadapan dgn dia dan keluarga dia. Jadi kalau aku amik cerita nie sikit itu sikit… Semua yg buruk tu mcm similar dari pelbagai cerita yg aku baca dari luahan org..

But aku taknak letak fitnah.Sbb bagi aku fitnah tu bila aku dapat rumour dari org lain.. Kalau aku dapat dari PA dia sndiri.Maybe boleh percaya.. Tapi kalau aku dpt rumour dari budak twitter yg ade akak yg kawan dgn PA punya atok punya sedara punya adik tiri… Aku sandarkan ia just rumour untuk penyedap cerita. Tapi tertanya2 kan…Dalam malaysia nie bukan ade lofa siblings je yg jadi tumpuan…Nasir sibling,senrose,maembong.. Tapi kalau kita cari pasal lofa sibling dan sepupu sepapat..Nah kau Bersepah mcm2 cerita org pacak kat social media.

Kalau ikutkan keluarga maembong dgn senrose tu boleh tahan buas dia. Tapi lofa siblings nie entahlah..Kau org sndirii nilai lah beb… Smpai sepupu sepapat lofa nie pun menyemak interframe… Dia punya sekali dapat isu dalaman. Abis sosial media dia tabuh..Bila netizen tegur.Diorang menggelupur suh kita mind your business.

Kita masuk plak part2 dimana NPD lofa nie tampak bila ade org yg jadi perhatian lebih dari dia..mira filzah .. Bila mira filzah kawin je satu malaysia duk bercerita pasal MF.. Tup2 lofa interframe pasal niqab dan bertunang dgn hariz tu… Matikan terus pasal MF nie…Sbb ape dia buat gitu. Jgn lupa modus operandi lofa..Dia will cut sape2 yg over dari dia. Dia sentiasa akan letak diri dia lebih baik dari org lain..Lagi2 artis…

NPD lofa adalah organise..So dia takkan tunjuk perasaan dia tu… Tpi dia tunjuk dgn perbuatan dan sedikit conspiracy.. Hehehehe..Jadi kalau kita tengok tindak tanduk lofa.. Dia perlu cari kambing hitam dalam present NPD dia yg tengah berkecamuk… Dan org tu adalah PU Riz.. Dan dulu aku dah ulas pasal hubungan diorang and aku predict yg lofa yg akan dump riz.. Bukan riz yg dump lofa..

Sbb apa aku ckp mcm tu.. Kenapa ramalan aku betul dgn ape jadi skang.. Sbb kita kena tahu siapa PU Riz tu… Dia PU yg ade kontreversi guys.. Video lucah dia.. So Dia antara PU yg mula2 terawal mencalarkan program tu. Baru simangkuk2 yg lain dgn daie2 tu semua..

Dan waktu dia nak tunang dgn lofa. Dia masih bercinta sakan dgn awek lawyer dia tu.. Kirakan dia kenal bulan jun.. bulan november tunang.. Jadi aku kaji kenapa lofa pilih dia?? Padahal untuk level2 lofa nie kalau betul lah nak cari suami yg baik dan kene dgn tema berniqab tu ofcoz lelaki yg lebih ade integriti dalam beragama. Which is dia pilih PU yg jadi ustaz segera untuk level dia… Seolah yg aku faham dari pemerhatian aku. Lofa nie use riz just for decoy dan black sheep for something..

Perah punya perah.. Teori dari pemerhatian aku… Lofa kan ade bukak pertubuhan bulan june.. Dan jemput PU tu.. Then maybe dia nak menggerakkan persatuan tu she need someone yg perlu dekat dgn dia… So ape pandangan org if dia dgn PU kesana kesini untuk promosi dgn pakaian niqab dia tu..

So pandangan aku.. Dia buat keputusan drastik untuk bertunang dgn si Riz tu.. Dan told to media yg dia akan kawin bulan mac.. Come on guys.. Lofa kot.. Bulan mac dgn begitu pantas… Dan bila pantas dan drastik sangatlah sinonim dgn lofa punya modus operandi… So aku yakin yg lofa just use PU nie untuk decoy.. So sifat NPD nie kalau dia nak use PU Riz yg ade awek.. Dia perlu organize satu plan untuk elakkan pisang berbuah dua kali mcm kes fattah dgn fazura.

Kau org jgn main2 sikap NPD nie benda kecik pun dia titik beratkan guys… Entah mane tahu that day PU Riz ckp dia dah ade someone yg special.. So lofa triggered bila PU Riz mcm utamakan awek dia dari lofa.. So lofa automatic drag PU Riz dgn menjanjikan dia nak hubung kawin dgn Riz.

Kalau aku pun melonjak..Memang tinggal terus awek dia demi lofa… Sbb lofa nak drag dia dalam plan lofa dgn persatuan tu… So kalau dia nak singkirkan batu penghalang… Org yg ade NPD sanggup je buat keputusan drastik yg dia tak kisah pasal kesan akan berlaku… “Tapi raihan.. itu pendapat kau mcm prejudist je..” Yes.. sbb tu aku tak detail bila aku ckp aku predict yg lofa will dump Riz tu tak lama lagi.. Yg aku citer nie untuk kepuasan aku berteori.. Tapi sbb aku nak jelaskan korang sbb ape aku boleh predict dia dump riz.. And now kita nampak lah yg diorang putus…

Tapi oleh sbb lofa dah berniqab. Aku tak dpt baca air muka dia sama ada menipu ke tak. Sbb tu aku nak korang sndiri buat kesimpulan dari hujahan aku… Dan ulasan aku kali nie nak tekankan pasal kenapa aku boleh predict tepat yg lofa dump riz.. Tulah alasan2 aku bentangkan yg mulanya aku taknak tulis benda nie bulan lepas.. And ofcoz PU riz yg “islamik” tu sangat tak suitable dgn family lofa tu.. Aku rasa lofa jelah yg nampak mcm org islam..

Yg lain dgn sepupu sepapat tu sndiri boleh pikirlah. Lofa tu family women.. So kalau kucing dia umur genap setahun pun pak acu dia punya cucu pun dtg menempel dgn skirt pendek.. Pastu kau nak suh PU riz yg acah2 tu duk dalam circle diorang… Aritu krismas diorang buat ginger bread house untuk meraikan krismas kene sound dgn si riz tu meroyan satu family attack Si riz.. Tu kau rasa PU tu suitable dalam circle diorang… Ofcoz tak..

Lofa nie kalau bab mainkan perasaan lelaki.. Kau tengok dato hans cukup.. Sbb tu NPD lofa nie cukup bengang bila fattah riject dia kejar fazura.. Kira fazura better then her lah even dia takde pun suka sangat dgn fattah amin tu.. Cuma bila satu mirage pemikiran yg seolah fatah dump lofa demi fazura tu akan buatkan pengidap NPD meroyan sakan lah…

Tapi org yg ade NPD or mane2 disorder mental.. Dia perlukan sesuatu untuk diberi makan… Iaitu kepuasan dalam berfikir…. Mcm aku.. aku bagi makan sakit aku dgn menulis dan bercakap tentang kajian2 psikologi. Kalau otak tak ngam.. Boleh jadi aku meroyan sebulan dua jadi dark side and alter ego aku lagi satu..

Samalah mcm lofa nie.. She need something plan untuk dia feed.. So dia perlu decoy atau keldai atau kambing hitam untuk dia main2kan… Sbb kita tak prnah dengar lagi yg dia pernah serius bercinta dgn mane2 lelaki.. Just one night stand that kind mcm tulah..

Kalau org sakit mental yg brutal.. Rogol dan ade fetist2 seks yg mengarut sebelum bunuh.. Sbb tu kadang kita pelik kemanusian seseorang yg suka tengok org lain sengsara untuk buat dia lega dan happy and repeat benda tu… And lofa nie maybe dia suka trick lelaki tinggalkan awek dia untuk kejar dia. So dia suka benda2 gitu and rasa release dia punya hard time sebagai org yg ada personality disorder.. Dia rasa lega bila ade org lelaki sanggup tinggal awek demi dia.. Dia punya lega… Dia jelah faham..

Tengoklah mcm sajad tu.. Ade je benda dia nak buat yg kontreversi even org dah tahu dia lelaki.. Tapi masih nak buat benda bodoh nak buktikan dia pompuan.. Sbb disorder dia perlu diberi makan dgn kutukan dan attention..

Sama lah mcm azwan ali tu.. Dia pun ade personality disorder yg lain dari jenis lofa and jenis sajad..

Tiga2 nie lain2 tapi dalam family yg sama iaitu personality disorder..Engkorang yg tak pernah baca ulasan aku pasal sajad dgn azwan tu gilah cari sndiri..

Last part

Ok last part adalah pasal rumour yg berlegar pasal lofa dah kawin.. PU riz makan ratus K duit lofa.. PU riz bagi minyak pengasih… Semua tu dari sorang minah yg split the tea kat twitter.. Ok berkenaan rumour tu. Kita pun dah dengar lofa menafikan perkara itu…
(Dah boleh predict).

Yah.. Modus operandi sama dgn kes sharnaaz bergaduh dgn fattah.. And keluarga masuk campur dalam sosial media… Bagi akulah.. Aku nie dah hadap byk story.. Byk dengar luahan org. Banyak kaji conflict org dan psikologi org.. Ramai tanya pendapat aku… So aku terangkan pendapat aku berdasarkan pemerhatian aku pasal lofa yg aku dah tulis dari awal post nie…

Ok.. Kalau kau dengar adik kau cerita kat kau yg tunang adik kau yg alim. Buat something buruk. Dan benda buruk tu adalah seperti pindahkan wang dari akaun adik kau dalam akaun tunang dia.. Yah… Memang sakan lah kau mengamuk adik beradik kau kene scam dgn org luar… So kalau kau org yg trkenal kat social media. Ape lagi.. Social media lah jadi tempat kau meluah.. So ape lagi.. Sepupu sepapat Maklong pakngah cucu pak acu belah pak menakan nak tahu the story..

So benda tu apelagi. Spread lah dikalangan diorang.. Lofa siblings nie memang dalam kain adik beradik dia bukak kat social media. Bila netizen sebok nak tahu.. Dia maki plak suh jgn sebok hal keluarga.. Palancau diorang nie… So kita cuba fahamkan.. Ape yg dimarahkan sgt siblings nie kat socmed.. Smpai unfollow and palau si riz and suh lofa putus….

“Kesian lofa.. siblings dia yg lebih nie.. suka kacau hubungan lofa dgn semua lelaki yg dia kawan”.. Kata pentaksub dia… Aku pun react.. Palancau… Lofa tu pun sakan split the tea tembak bekas abang ipar dia pasal isu rumahtangga abang ipar dia dgn nabila.. Apelancau nak kesian… Adik beradik sama naik…

Ok..

Kita nak tahu ape yg dimarahkan berjemaah tu?? Siapa yg put doktorin dalam kemarahan tu.. Ofcoz lah org yg sama duk bisik kat PA yg jadi jemah dalam perbualan wassup tu.. So bila sengaja citer kat PA… So PA nie plak pi citer kat kawan baik dia.. Dan kawan baik dia citer kat adik dia. Then adik dia citer kat twitter untuk jadi the first spread hatred tu… Kenapa jadi mcm tu…. Kita amik kisah org lain sebagai contoh…

Mcm kau ahhh bang.. Ade koteh kecik… Nak ke citer kat kawan kau… Tapi kalau nak citer pasal ex kau gunung kecik… Laju je citer kat org..But org yg citer kat PA nie memang ade niat untuk jadikan PA dia nie kambing hitamm. “Minah.. aku nak citer dgn kau nie kau jgn citer kat org lain… Aku ade kurap kat ketiak aku… And laki aku dia ade belalai kat bontot dia..” So minah pun ape lagi.. Wahhh nie citer best nie..
So minah pun citer kat dila kembang… “Wei dila.. aku citer kat kau.. kau jgn citer kat org lain..citer sini abis sini… Laki dia si sapuan tu ade belalai kat bontot dia..” So dila pun ape lagi citer lah kat adik dia.. Adik dia plak budak twitter.. Budak twitter kene update story kalau tak jadi budak persatuan kumpul stem jelah… So fitnah tu smpai lah kat social media…

So Majikan pada Si minah merangkap PA nie buat video penjelasan yg menidakkan tentang fitnah tu.So faham kan rotation dia mcm mane… So suami dia yg dah malu setaman nie dari fitnah tu tak boleh saman lah isteri dia… Sbb kat sini yg jadi bodoh yg sebar kat twitter tu.. Minah tak kena.. Sbb minah dah ckp dgn si dila kembang jgn bagitahu org… Dan si minah plak ragu plak dgn si majikan dia plak. Apehal aritu cakap lain.. Kat IG menidakkan…

Ok..
Ofcoz majikan dia akan bagi alasan yg dia terpaksa menidakkan sbb takut aib tu tersebar… So dia boleh blame PA dia nie pi sebar aib suami dia kat si dila nie tadi… So rotation tu akan berbalik pada minah dan budak twitter bodoh tu jadi kambing hitam pi citer kat org rahsia tu… Padahal majikan dia nie yg lagi cibai pi citer aib suami dia yg betul ntah tidak…

Sbb ape tujuan isteri dia pi citer kat PA dia nie. Untuk create conflict.. Sedara mara sahabat handai dah dpt berita nie dari mulut siisteri. Tapi si isteri menidakkan sbb takut public buat spekulasi.. So dikalangan keluarga dah sahih dah. Kalau tak takkan family si isteri nie tiber2 marah smpai kat social media… Palau laki dia sbb ade belalai kat bontot… Lepaih tu rupanya perkawinan diorang tak sah. Sbb ade belalai kat bontot..

Pengetahuan bahawa crita2 dia dah kawin kat siam dgn suami dia tu just satu alibi untuk tutup yg diorang dah berkesedudukan smpai dua tiga pagi kat rumah laki dia… Nak pegi mana2 nak bertenggek atas riba pun org sekeliling tak pertikai sbb dah kawin… So senang lah isteri nie yg pakai tuala atas kepala untuk meneruskan dakyah persatuan berteraskan agama pukul 3 pagi dgn sahabat handai.. Sbb ade kawan baik si isteri nie si rosixta buat live pukul 12 malam ade laki bini wannabe dalam rumah tu.. Kalau tak kawin how boleh bukan suami isteri dalam rumah dgn kawan2… Jenis islamik plak tu.. Ahh tak hairanlah.. suami islamik dia memang taik kucing siap pegi buat facial pompuan yg duk usap2 muka dia… Islamik ape lancau..

Even tak berkhalwat time malam tu.. Tapi suami wannabe dia yg pakai kopiah ade kat situ.. So kalau nak buat kesimpulan sama ade betul ke lofa dah kawin. Aku rasa its just rumour yg bermain legar kat sekeliling dia.. Untuk org sekeliling dia tak persoal kalau dia buat benda yg bukan suami isteri buat mcm lepak smpai tengah malam… Tak jaga iktilat tak jaga aurat..

Sbb aku yakin lofa takkan kawin dgn PU Riz tu.. Kalau ikut pemerhatian aku.. Tapi perancangan allah lagi cantik lah… Kita just hamba.. Dan isu ubat pengasih tu aku tak rasa riz buat benda tu… Yelah..kalau dah rumour mcm neelofa nie main watak dicucuk hidung bagi 100k kat pu riz. Kawin berwalikan bapak kat kelantan… So keluarga yg kat pihak sini tambah sikit asam garam ckp yg neelofa nie kene guna2.. Dan mane tahu lofa tengah pekena semua org sekeliling dia acting yg dia kene guna2.. Sbb tujuan utama lofa adalah untuk create conflict yg biasa jadi trend their siblings untuk jadi agent mencemuh.. So dia akan selamat jadi hajah neelofa berniqab dgn bergaya islamik mcm tak tahu ape2 and hope ppl stop spread the hatred rumour yg dia sndiri create and lepas tangan…

In the end.. kita akan nampak family lofa nie yg lebih2 nak pisahkan lofa dgn pu riz.. So lofa play safe.. And capai objektif dgn tak perlu kotorkan tangan. Dgn riz dia ckp dia terpaksa putuskan sbb ikut keputusan keluarga.. Dgn wartawan dan netizen. Dia suh doakan hubungan mereka ok.. Dgn keluarga dia… Dia suh keluarga dia spread the hatred dgn ayat2 sinis yg tak boleh di saman. Dgn PA dia citer ape benda yg dimarahkan oleh family lofa.. So kalau esok kena saman.. si budak twitter yg akan putus adik beradik dgn si dila kembang..

Sbb diorang mesti nak split the tea lepas tengok familt lofa dah bagi bait2 sindiran..So yg jadi bodoh nie budak twitter tu lah direct pi ckp ape benda yg diorang tengah sindirkan.. So pu riz kalau nak saman dan salahkan bukan kat family and lofa.. So kalau tengok PU riz yg selenga akan jadi terpinga2 lah… Dalam hati dia…”pebende sial antum2 semua tengah buat ini.. ana tidak faham satu patah haramjadah.. jadi ana nak bergambar baru lepas solat kat mesjid.. ana ikut jelah mane yg terbaik… Apakah ini tumpuk tumpuk taik unta?? Ahhhh… Aku nak makan daging unta menangis..”

So kesimpulan kalau pusing2 all out cerita nie.. Lofa takkan dipersalahkan oleh semua pihak… So benda tu akan trputus mcm tu lah dgn masing2 kene menerima takdir dan netizen akan terus anggap diorang dah takde jodoh…

Tapi hakikatnya dari mula lagi lofa dah jadikan PU riz nie decoy untuk dia bagi makan NPD dia.. Sbb tu aku suka kat lofa nie… Otak dia memang special.. Walau ia nampak jahat dan dirty way.. Tapi dia dapat capai lah matlamat dia.

Sama mcm kes rumahtangga aku.. Aku spread the hatred untuk hentam isteri dan keluarga dia dgn fakta2 dan pendirian aku.. Then aku just tunggu isteri aku balik rumah dgn anak2 dgn dia muhasabah diri and let her berfikir dalam2 siapa yg jahat sebenarnya..

Yg nak kau bercerai dan hilangkan kasih syg anak2 kau dgn bapak dia… Atau aku yg meroyan hentam kau kat social media but sedia maafkan kau dan masih bagi ruang kau menyemak muka dgn family kau even suami kau ade autoriti ke atas kau yg boleh buat keputusan untuk halang kau jumpe keluarga kau lagi..

Even cara aku jahat.. Tapi aku dpt anak isteri aku balik.. Lebih kurang mcm tulah bagi seseorang yg need something to feed untuk disorder masing2 untuk kekal survive… Cuma aku tak suka neelofa jadi penunggang… Tapi kalau dia dump si riz tu aku senyum jelah. Aku sokong je…
Sbb aku tahu lofa dia nie ade something big move dia nak buat…

“So ape prediction raihan lepas nie??”..

Entah… Tapi dengan move2 yg dia buat maybe jodoh yg dia kejar adalah sultan kelantan. Ok what.. Dua2 single.. Huhu..

About niqab dia tu.. Aku just drag jelah mase dia mula2 hijrah pakai tudung dia ckp dia pakai kerana Allah. Tapi in the end ape dia buat kat tudung yg dia pakai and jual.. So aku tak letak ape2 harapan yg dia boleh berniqab kerana ikhlas untuk elak tabarruj dan hikmah sebenar org pakai niqab.. Dgn ape dia buat setakat nie dgn berimej niqab tu. Aku cuma letak ikhlas tu urusan Allah untuk judge.. Aku cuma manusia yg tak berhak pertikai ikhlas seseorang… Tapi kalau isu penunggang agama aku kahakkan aje…

In the end NPD perlu ada dalam diri org yg sukses… Yg multimillionare.. Yg kalau jual batu tepi jalan boleh jadi jutawan.. But untuk capai ketahap tu.. NPD akan hilang dan sacrifice self need… Ini yg dia kena bayar untuk capai tahap tu…

Bila dia berada dipuncak… Dia baru teringat dia takde kawan.. Dia takde true love.. Dia takde ape yg dia nak lepas ape dia dpt kat puncak tu..
So dia kena turun balik untuk buang and tinggalkan everything yg dia dapat kat puncak tu.. Tapi ibarat seorang loser yg sedang cuba mendaki kepuncak. Dan dia sedang turun kebawah dgn susah payah.. Lofa difasa ini untuk kebawah. Cari tuhan. Cari cinta sejati and everything yg dia sacrifice tinggalkan semua tu kat kaki gunung tu..

So dia nak kejar tapi dia bawak NPD tu sangat lah sukar… Sbb dia rasa semua org betray dia.. Semua org akan ketawakan dia.. She need help.. In the end dia maybe nak lelaki yg biasa2 je.. Untuk sayang dia love dia sepenuh hati.. Tapi dia sndiri tak jumpe tu kat PU RiZ.. Sbb nak hidup dgn org ade NPD nie.. Kau terpijak semut depan dia pun. Dia akan anggap kau nie kejam dan pembunuh haiwan.. And relate kau nie takde kasih sayang.. And bila2 masa akan buat benda yg sama dgn dia.. So sapa yg relate dgn dia akan dtg.. And dapat harung dgn baik.. U are really tough guy…

Sumber Putera Nur Raihan

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4165585970135451&id=100000522674918

 

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *