“Keputusan ini dah lama saya fikirkan” Shuib umum tinggalkan Hot FM selepas dua tahun jadi penyampai ‘Geng Pagi Hot’

PELAWAK yang juga penyampai radio Hot FM, Shuib mengambil keputusan untuk mengundurkan diri daripada stesen berkenaan.

Mengumumkan berita sedih itu semasa siaran Geng Pagi Hot (GPH), Shuib atau nama sebenar Shahmira Muhamad, 36, berkata dia sudah lama memikirkan mengenai perkara itu sehinggalah nekad dengan keputusan tersebut.

“Ini masa sesuai… nak kata sesuai sangat pun tak pastilah tapi saya nak umumkan secara rasmi hari ini 18 Januari saya tidak lagi bersama GPH.

“Keputusan ini dah lama saya fikirkan… saya dah maklumkan terlebih dahulu kepada pengurusan dan penerbit program.

“Beberapa hari lagi genap dua tahun saya di sini dan tarikh akhir kontrak bersama Hot FM adalah pada 31 Januari ini, ” katanya semasa bersiaran di konti pada pagi.

Perkongsian di laman Instagram Hot FM.

Pengumuman Shuib itu bukan sahaja mengejutkan pendengar, malah rakan penyampai GPH iaitu Shuk dan Fizie turut memaklumkan mereka tidak mengetahui mengenai perkara ini.

“Kau biar betul Shuib? Apa yang drastik sangat keputusan kau ni. Main-main ke betul-betul?

“Kita dah janji GPH kita bertiga… dah la kita baru tahu masa kau buat pengumuman ni je, ” kata Fizie dan Shuk.

Sementara itu, menerusi Instagram Hot FM memaklumkan Shuib mengambil keputusan untuk meninggalkan Hot FM kerana memberikan tumpuan sepenuhnya terhadap perniagaan yang dijalankan.

Shuib sudah dua tahun berkhidmat sebagai penyampai radio di Hot FM.

“Aku tak pernah rasa pergi kerja macam balik rumah, macam tu seronoknya bekerja di sini,”

Shuib

“Setelah dua tahun bersama GPH, Shuib memutuskan untuk menumpukan perhatian dalam businessnya.

“Kami mendoakan yang terbaik untuk Shuib. Dengarkan minggu terakhir Shuib bersama GPH minggu ini, ” tulis pengendali akaun berkenaan.

Shuib memulakan tugas sebagai penyampai radio Hot FM pada awal Februari 2019.

Sebelum ini, Shuib bersama Sinar FM selama dua tahun sebelum menamatkan perkhidmatannya.

sumber : MStar

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "“Keputusan ini dah lama saya fikirkan” Shuib umum tinggalkan Hot FM selepas dua tahun jadi penyampai ‘Geng Pagi Hot’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*