Kecik Hyper Act Pernah Dikaitkan Dengan Wanita Sama, Ini Nasihat Padu Untuk Shuk

KISAH rumah tangga Shuk Sahar menjadi perbualan netizen sejak semalam apabila isterinya Rossalennah mendakwa pelawak itu berlaku curang sekali lagi.

Pendedahan itu juga menarik perhatian bekas vokalis kumpulan Hyper Act, Kecik yang pernah mengaku mempunyai hubungan istimewa dengan wanita yang dikaitkan dengan Shuk itu.

Menerusi laman Twitter miliknya, Kecik atau nama sebenarnya, Mohd Fauzi Kamarudin meminta agar Shuk menjadi lebih matang dan tidak membuatkan isterinya menderita.

ARTIKEL BERKAITAN: Isteri dakwa dah cium kaki suami minta ampun tapi sayang, Shuk Sahar tak berubah

“Eh jadi pulak? Kecik harap isteri Shuk (Sera) dapat harungi semua ini dengan tabah.

“Shuk please matang! Jangan buat isteri macam ini,” katanya.

Sebelum ini, Kecik pernah membuat pendedahan bahawa dia pernah menjalinkan hubungan dengan wanita berkenaan beberapa tahun lalu.

Kecik berkongsikan nasihatnya buat Shuk di laman Twitter.

Katanya, dia berada dalam sebuah hubungan toksik dan wanita itu menjadi punca dia dibuang daripada kumpulan Hyper Act.

Biarpun pendedahannya itu dikecam netizen, namun Kecik berkata tindakannya berbuat demikian adalah untuk memberi pengajaran agar tiada lagi lelaki lain yang akan menjadi mangsa.

“Shuk please matang! Jangan buat isteri macam ini.”

KECIK

PENYANYI

Shuk sebelum ini pernah dikaitkan dengan wanita yang sama pada sekitar Julai tahun lalu.

Rossalennah dikatakan pernah berbincang secara baik dengan wanita berkenaan.

Shuk mendirikan rumah tangga dengan Rossalennah Natasyiah Asshaferah pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata perempuan.

Fara tampil pertahankan diri, sekali jiran dia buka mulut cakap Shuk turun ikut balkoni katanya “powerbank” jatuh

Hari ini heboh di media sosial berhubung pend3dahan Rossalennah Natassyiah Asshafera yang mendakwa suaminya, Shuk, pelawak dan penyampai radio Hotfm berlaku cu-r4ng.

Menerusi entri di Instagram, Rossalennah mendedahkan suaminya itu masih menjalinkan hubungan dengan wanita sama iaitu Fara Salleh.

” Aku dah teduduk depan pintu merayu rayu suru suami aku keluar dan balik..

” Selama ni aku diam dah sabar dan bertahan. Diam demi menjaga a1b suami.

” Tapi semakin lama diam diorang semakin menyak1tkan hati. Satu sibuk mengejar bujang, yang bujang tak sedar diri buktikan dia tak bers4Iah dan tak gnggu rumah tangga orang,” katanya.

Tambah Rossalennah lagi, dia juga bertindak menerjah ke rumah Fara untuk meminta suaminya pulang ke rumah, namun terpaksa beredar dengan hampa.

” Allah tu maha adil naluri isteri tak pernah salah.

” Seraa ada saksi pergi sini dengan PA Shuk.. dia kol faara suruh Shuk keluar..shuk bercakap melalui fon fara kta xnak kluar.. selagi ak ada.. apa jdi dia xkan kluar..

” Bayangkan la apa perasaan aku .. aku tak pernah sesedih ini.. sesak1t ini, aku dah cukup pendam macam2..

” Allahukabar.. bila Allah menghendaki akan sesuatu tiada siapa dpt halang.. aku dah merayu mnangis depan pintu minta belas kasihan dgn kau farah.

” Kau cam-pak kasut Shuk depan aku suruh bawa balik. Apa do-sa aku sampai aku kamu buat macam ni. Aku ada anak-anak perlu jaga. Terima kasih kerana dah tinggalkan aku dengan anak-anak.

” Aku dah bertahan sampai saat ini menutup segala ce-Ia yang bvruk demi masa depan anak-anak. Tapi hari demi hari, kau bu4ng aku dengan anak-anak.

” Malam ni perjalanan aku jauh sangat, orang lain tidur, aku berkel1aran cari laki aku dimana,” katanya.

Sementara itu, menerusi entri terbaru dimuatnaik sebentar tadi, Rossalennah memuatnaik paparan skrin status yang ditulis Fara berhubung Rossalennah.

Berikut adalah respon balas ditulis Fara yang didedahkan oleh Rossalennah;

Fara antara lain berkata, dia tidak pernah menghalau Rossalennah, sebaliknya hanya menutup pintu dan Rossalennah telah pulang sendiri.

Selain itu, Fara mendkwa dia tidak sembunyikan ‘manusia’ (Shuk) di dalam rumahnya.

” Semalam kau kata nak call JAIS kalau aku tak bagi kau masuk, aku persilakan kau call JAIS.

” Aku siap bagitau call polis sekali sebab kalau kau je maaflah ya, memang aku takkan bagi masuk, sebab rumah aku.

” Aku offer video call untuk tourtour rumah segala pelusuk aku boleh tunjuk kalau betul aku sembunyikan manusia dalam rumah, tapi kau taknak! Kenapa??

” Aku ada soalan;

” 1- Bila masa aku h4Iau kau? Kau yang taknak balik dan nak tunggu depan rumah sampailah manusia kau cari tu keluar so then aku pun tutuplah pintu sambung tidur.

” 2- Bila masa aku dirayu sambil kau menangis? Kau berikan aku arahan sis, bukan merayu kat aku, dan ugut untuk pec4hkan pintu rumah.

” 3- Bila masa aku campak kasut kat kau? Aku bagi dua-dua belah tu melalui jeriji besi.” tulis Fara.

JIRAN NAMPAK SHUK TURUN IKUT BALKONI

Isteri Shuk Hot FM telah memuat naik 1 tangkap perbualan antara dia dan seorang individu.

Individu tersebut bertanyakan kepada Rossalennah pada jam berapa dia pulang selepas datang ke rumah wanita yang dikatakan ada hubungan dengan Shuk.

Menurut perbualan itu, dikatakan jiran nampak Shuk HotFM turun dari balkoni pada pukul 3 pagi dan Rossa memberitahu pada waktu itu juga dia datang.

Jiran itu memberitahu sebab kenapa Shuk turun balkoni adalah kerana powerbank terjatuh.

Tidak dapat disahihkan samada perkara ini benar benar berlaku atau pun tidak tetapi ini yang telah di screenshot oleh Rossa, isteri Shuk Hot FM

Isteri Shuk, Rossalennah Natassyiah Asshaferah atau lebih mesra dipanggil dengan nama Sera ada memuat naik beberapa gambar serta luahan hati di laman Instagram berkenaan kelakuan cur4ng suaminya.

Ded4h Sera dalam satu hantaran, dia selama ini hanya mendiamkan diri sahaja kerana mahu menjaga a-ib keluarga, namun kesab4rannya kini tidak mampu dibendung lagi. Sera turut mended4hkan nama wanita yang mengg4nggu rumah tangganya, yang dikenali sebagai Farah.

Dalam satu hantaran lain, Sera ada pergi ke kediaman wanita tersebut untuk mencari suaminya, namun dia dibiarkan begitu sahaja di hadapan rumah tersebut. Jelas Sera berasa kec3wa dengan sikap suaminya itu, memandangkan mereka sudah lama berumah tangga dan mempunyai anak.

Tidak cukup dengan itu, Sera turut mended4hkan dia telah dim4ki oleh wanita tersebut dengan panggilan yang k4sar. Dia juga ada cuba untuk menghubungi Shuk, namun tidak berjaya selepas suaminya mematikan telefon.

Sehingga ke saat ini, Shuk masih belum memberi apa-apa penjelasan buat dirinya. Namun hasil tinjauan di laman Instagram bekas peserta Raja Lawak itu mendapati ruangan komen sudah pun dipenuhi dengan m4kian dan kec4man daripada netizen.

 

Apa Pendapat Anda? Tembelang dah pecah Min rasa shuk dah bleh bawak bincang tambah lagi satu….heheheheeh

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "Kecik Hyper Act Pernah Dikaitkan Dengan Wanita Sama, Ini Nasihat Padu Untuk Shuk"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*