Viral

Viral Doktor Wanita Mengamuk Kena Hon Masa Nak U-Turn, Ini Kenyataan Dari Hospital Serdang Dan Tuan Punya Badan

Satu video tular di media sosial apabila seorang doktor mendoakan orang awam supaya dijangkiti penyakit Covid-19.

Dua video berasingan yang dimuat naik di Twitter masing-masing berdurasi dua minit 20 saat dan 30 saat menyaksikan sebuah kereta yang dipercayai seorang doktor melakukan pusingan U sesuka hati di kawasan sekitar Hospital Serdang, Serdang.

Tindakan wanita itu nyaris menyebabkan kemalangan dengan kenderaan lain.

Pengguna Twitter Fadzli Amin atau @Fadzmin yang memuat naik dua video tersebut itu dalam ciapannya memaklumkan bahawa pemandu tersebut yang juga seorang doktor telah melakukan provokasi.

“@kkmm_gov @KKMPutrajaya macam ni ke sahsiah seorang doktor? Lokasi di Hospital Serdang.

“Cara dia melakukan pusingan U membahayakan orang lain dan melakukan provokasi melampau. Wajarkah seorang doktor doakan orang kena Covid-19?,” ciap @Fadzmin di akaun Twitternya.

Situasi tegang itu berlangsung selama hampir seminit sebelum kedua-duanya mula bergerak selepas lampu isyarat bertukar hjau.

Menurut pemuda tersebut, dia kesal kerana pemandu wanita berkenaan bukan sahaja melakukan pusingan U secara berbahaya malah melakukan provokasi melampau.

“Wajar ke seorang doktor doakan orang kena Covid? Dah la u-turn macam tu, puk**** kan orang.

“So ramai yang tanya aku macam mana tahu yang dia tu doktor? Aku tahu sebab dia tunjuk dia punya stethoscope sambil cakap ‘kau nampak ni? Aku doakan korang kena Covid’. Konon nak bagitahu yang dia tu terpaling doktor,” tulisnya.

Tambahnya lagi, tindakan dia membunyikan hon adalah kerana pemandu wanita berkenaan hampir sahaja memasuki laluannya.

“Pasal yang kata aku laju, please bandingkan speed kereta aku dengan kereta lain yang bergerak. Kereta depan aku lebih laju kalau nak banding dengan aku.

“Korang nampak laju sebab kereta tepi jalan tu semua parking dan tak bergerak, jadi vision kamera nampak macam kereta aku laju,” ujarnya.

BUKAN KAKITANGAN HOSPITAL SERDANG

Dalam pada itu, menurut sumber, Hospital Serdang menafikan wanita terbabit ialah kakitangan atau seorang Doktor di Hospital Serdang.

Sehingga pukul 2 petang hari ini, video tersebut mendapat kira-kira 1.38 juta tontonan di Twitter.

Sumber : KOSMO ONLINE

 

Doktor Bertaraf Professor Madya di Hospital Pengajar Universiti Putra Malaysia (HPUPM)

Hasila carian di internet, menurut netizan, pemandu wanita tersebut merupakan seorang Doktor Perubatan yang Bertaraf Profesor Madya. Kepakaran Prof ini ialah dalam bidang ‘Hematologi’

Hematologi ialah cabang perub4tan berkenaan dengan kajian punc4, progn0sis, raw4tan dan penceg4han peny4kit yang berkaitan dengan d4rah. Ia melibatkan mer4wat pen4kit yang mempengaruhi pengeluaran d4rah dan komponennya, seperti sel d4rah, hem0globin, protein d4rah, tulang sumsum, platelet, pembuluh d4rah, limpa, dan mekanisme pemb,ekuan.

Peny4kit itu mungkin termasuk hemofilia, pembek.uan d4rah, yang lain g4ngguan pend4rahan dan d4rah k4nser seperti leuke.mia, beberapa miloma, dan limfoma. Makmal kerja yang masuk ke dalam kajian dar4h sering dilakukan oleh teknologi perub4tan atau perub4tan makmal sains. Banyak pak4r hem4tologi bekerja sebagai ahli hematologi-onkologi, juga menyediakan raw4tan perub4tan untuk semua jenis k4nser

 

Profesor Madya Mohon Maaf

Seorang profesor madya membuat permohonan maaf di atas tindakannya memaki hamun seorang pengguna jalan raya, hari ini.

Bahariah Khalid yang bertugas sebagai pensyarah di Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan Universiti Putra Malaysia (UPM) memuat naik gambar bertulis perkataan ‘maaf’ di Instagram miliknya.

Wanita itu turut menulis kapsyen “Jika saya salah, saya minta maaf. Jika saya betul, saya maafkan semua. Spread the positivity. Im done. Assalamualaikum”

 

Sumber :KOSMO

 

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *