Viral

[Video] Teruja Dapat ‘Test Drive’ Mercedes Kemudian Hil4ng K4walan Dan Rempvh Paip Besar selepas “Sedap bodoooo”

Malang tidak berbau, begitulah pepatah yang sesuai digambarkan dengan kisah dikongsi oleh seorang pengguna Facebook bernama Yazeed Hair Johari ini.

Menerusi sebuah ‘posting’ semalam, Yazeed memuat naik video serta gambar kemalangan membabitkan seorang pemandu dan penumpang yang menaiki kereta berjenama mewah Mercedes-AMG E43.

Difahamkan lagi, mereka sedang melakukan ‘test drive’ sebelum berlaku kejadian tersebut yang tidak dapat dipastikan lokasinya.

Melalui sebuah rakaman yang dikongsi, kelihatan pemandu berkenaan begitu teruja melakukan percubaan, maklumlah kereta ‘mewah’ dengan enjin berbunyi kuat membuatkan dia seolah-olah terleka ketika memandu.

Sewaktu sedang ‘syok’ menekan minyak dengan kuat… Secara tiba-tiba, pemandu dipercayai cuba untuk mengambil ‘corner’ namun tidak dapat mengawal kenderaan tersebut sebelum terbabas ke tepi jalan serta merempuh sebatang paip air.

“Ya sedap memang sedap. harap penumpang selamat. Apa pun nyawa nombor satu. Serious wey, kereta ‘test drive’ sekalipun, korang jangan ‘lenjan’ macam ni.
“Cukuplah tarik sikit-sikit untuk rasa sedapnya ‘traction’ dia. Anyway insurans ‘cover’ ke?” tulis Yazeed di bahagian kapsyen.

Menurut Yazeed, kereta baru dan ‘berjenama’ memanglah ‘sedap’ dipandu. Namun, nyawa tetap nombor satu. Dalam pada itu dia berpesan kepada orang ramai agar tidak terlalu teruja ketika memandu walaupun sewaktu ‘test drive’.

Di laman sosial Twitter pula, video berkenaan menjadi tular sehingga meraih 87,600 tontonan apabila ia dikongsi semula oleh @MOFASAD.

Menjengah ke ruangan komen, ramai warganet memberikan pelbagai reaksi termasuk mengecam tindakan pemandu berkenaan.

Siapa sahaja yang tak teruja pandu kereta mewah kan? Apa pun, betul seperti kata brader Yazeed. Nyawa lebih penting! Hati-hatilah sewaktu memandu dalam apa situasi sekalipun.

Sumber: Facebook Yazeed, Twitter @MOFASAD

Sumber:apaceritatv

Apa Pendapat Anda?
Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.
PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima Kasih!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *