‘Aper la Nasib ko’ Posmen L4stik Anjing Guna Getah Ini Tindakan POS Malaysia

Bercakap dengan WORLD OF BUZZ, Pos Malaysia mengesahkan yang pihaknya telah pun mengenal pasti posmen yang terlibat dan sudah pun menggantvngnya dari tugas sementara si4satan dalaman dilakukan.

PETALING JAYA: Pos Malaysia sedang menyi4sat advan seorang posmen did4kwa menc3d3rakan mata seekor anjing dengan melastiknya dari luar pintu pagar sebuah rumah menggunakan getah pengikat surat.

“Pos Malaysia sedang menyiasat kejadian itu dan akan mengambil tind4kan sewajarnya terhadap posmen itu jika didapati bers4lah,” kata jurucakap Pos Malaysia kepada FMT.

Dalam satu rakaman CCTV selama 22 saat yang dimuat naik ke Facebook “Malaysia Independent Animal Rescue”, seorang lelaki berpakaian seragam Pos Malaysia yang menaiki motosikal melihat seekor anjing dalam perkarangan rumah pemiliknya.

Mungkin kerana disalak dan membuat bising lelaki itu kemudiannya menggunakan alat dilihat seperti lastik untuk melastik anjing itu, yang bergerak ke tempat lain. Catatan Facebook itu menyatakan mata kiri anjing itu ced3ra. Kejadian itu did4kwa berlaku di Kluang, Johor pada Isnin.

Diantara Komen Netizen

Kadang kala kasihan nasib anjlng. Diluar dikatakan mengganggu dan menakvtkan pengguna jalan raya. Dalam pagar pula malah dilastlk.

Bertahun kerja takkan tidak biasa dengan psikol0gi anjlng dan tak ada training bagaimana menguruskan em0si ketika ada anc4man halwan jalanan yang gar4ng?

Perkara ini tak akan ada kesudahan melainkan barisan penghantar ini mendapat pendidikan em0si berdepan dan men4ngani anc4man halwan seperti anjlng ini.

Kata orang tua-tua. Kalau dah b3nci tu yang tak elok sahaja akan dipandang selamanya. Kalau suka walau ada rislk0 tetap cari jalan keluar dan penyelesaian.

Bila minda masyarakat begini mahu diubah? Anjlng jangan diprov0k!

Video Abam Posmen Lastik Anjing

 

Bercakap dengan WORLD OF BUZZ, Pos Malaysia mengesahkan yang pihaknya telah pun mengenal pasti posmen yang terlibat dan sudah pun menggantvngnya dari tugas sementara si4satan dalaman dilakukan.

Sumber : FMT

Apa Pendapat Anda? Tuan rumah kena jagalah haiwan ternakan mereka…

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment on "‘Aper la Nasib ko’ Posmen L4stik Anjing Guna Getah Ini Tindakan POS Malaysia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*