Viral

Kiter Kenal Dulu Jenis2 Kaki Pancing .. Paling L4st Terbaru Yang Akan Buat Para Ist3ri Terp4na

Dalam 2 hari ini, viral gambar gambar kaki pancing yang menjadi asbab kepada kaki pancing yang dah berist3ri untuk mendapat lesen keluar memancing.

Tapi sebelum itu, kaki pancing ada pelbagai kerenah dan perangai yang kadang-kadang tak masuk akal. Bila dah berkawan dengan ramai kaki pancing, kita akan bertemu dengan pelbagai personaliti yang berbeza-beza. Jom kita berkenalan dengan 8 + 1 jenis kaki pancing yang biasa ditemui tak kira sama ada kat pantai, tasik, sungai, paya, kolam atau laut!

Otai

Haa, kalau dah Namanya otai, biasanya dia mestilah agak berusia orangnya. Biasa kita tengok muka je dah tau yang otai ni ada banyak ilmu dan pengalaman di dada. Ilmu dia ni tahap power sampailah ikan baru makan umpan dia dah tau ikan apa yang makan tu. Power tak, power tak?

Nubis

Yang ni pulak kategori budak baru belajarlah. Nubis ni bahasa biasa yang digunakan kaki pancing dan ia membawa maksud ‘newbie’. Biasanya yang nubis-nubis ni akan banyak berdampingan dengan pemancing yang lebih berpengalaman untuk timba lebih banyak ilmu.

Gebang

Kaki pancing jenis gebang ni pun dah makin ramai. Dia punya sembang kencang macam tornado wa cakap lu! Kononnya, dia lah yang paling power mancing. Dialah yang selalu tarik ikan besar kereta kebal dan sebagainya. Yang jenis macam ni biasanya akan selalu dielakkan oleh kaki pancing yang lain.

Masuk Air

Jenis yang masuk air ni kalau buat kawan memang best! Tak kiralah mancing kat mana, ada je lawak-lawak yang tahap maharaja lawak yang diorang hidangkan kat kawan-kawan. Yang bestnya memancing dengan orang macam ni ialah kita takkan rasa bosan kalau ikan tak makan umpan. Yang tak bestnya, ikan memang takkan makan umpan sebab suara dia je yang menggegarkan seluruh semesta. Ikan pun lari bhai!

Makan Angin

Kaki pancing yang jenis makan angin ni biasanya bukan jenis yang minat memancing sangat. Dia keluar memancing pun semata-mata nak menikmati alam semula jadi katanya. Jadi target diorang pun bukanlah nak ikan sangat. Cukuplah sekadar bertapa ambik angin kat laut atau pun melihat kehijauan alam semula jadi.

Segak

Ni pulak jenis menitikberatkan soal pemakaian sewaktu keluar memancing. Dia punya handsome tu memang sampai tahap boleh buat bini was-was lah nak bagi izin keluar memancing.

Sipoo @ sifu

Sipoo @ sifu ni biasanya gelaran yang selalu diberi kat kaki pancing yang selalu hanyir. Kejap-kejap, dia je yang selalu tarik ikan. Sampaikan tahap hulur tali dengan mata kail kosong pun masih boleh dapat ikan. Kawan-kawan yang jeles tu lah yang bagi gelaran sipoo ni. Biasanya dalam satu grup tu mesti ada sorang yang akan diangkat jadi sipoo.

Retis

Haa, yang ni pulak gelaran kat kaki pancing yang muka dia je yang selalu keluar majalah memancing, surat khabar atau televisyen. Level-level retis ni biasanya jenis yang agak popular lah dalam arena pemancingan ni.

Tapi yang last ni yang terbaru baru jer viral 2 hari lepas Min pun tak tahu nak letak jenis apa…hehehe

Tempat kejadian dirahsia kan untuk mengelakkan dari di serbu oleh para- para ist3ri kaki pancing.
Open trip.x jadi dah megail d laut..kita main kolam lak..
ikut aku x kampaw..gerenty…
Dpt ikn masak stim kat sana ja..xboleh bawa balik.

Sumber : Gamabar FB Haris Zakaria/ group pemburu siakap

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *