Tempatan Viral

Suzuki Swift Yang Rempvh 3 kenderaan Tapi pakcik Myvi Yang Kena Tudvh Dan Kena Marah

Tular sebuah rakaman ‘dashcam’ di media sosial sejak semalam, memaparkan sebuah kereta Suzuki Swift merempuh tiga kenderaan lain di persimpangan lampu isyarat Jalan Tengah-Bayan Baru, GeorgeTown.

Memetik laporan Utusan Online, tiga kenderaan lain yang terbabit adalah Perodua Myvi, Toyota Vios dan sebuah motosikal yang berhenti di lampu isyarat sebelum dirempuh pemandu Suzuki Swift.

Bagaimanapun, warganet di laman Twitter bersimpati dengan nasib pemandu Myvi yang ‘disoal siasat’ oleh orang awam kononnya menjadi punca kemalangan tersebut berlaku.

“Langgar lampu isyarat pasaipa?”

Menerusi posting video @amiragilbert_, dapat dilihat seorang pakcik yang didakwa netizen sebagai Perodua Myvi dituduh melanggar lampu isyarat padahal individu yang menjadi ‘punca’ masih tersepit di dalam kereta.

“Kenapa nak marah uncle ni? Bukan dia yang bawa Swift tu. Dia driver Myvi putih yang ada dekat depan sekali dengan traffic light tu. Muka dia tengah terkejut tu. Kesiannya,” tulis @amiragilbert_.

Menurut laporan Sinar Harian pula, pemandu Suzuki Swift yang berusia 30 tahun disahkan meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hospital selepas pasukan bomba mengeluarkan mangsa yang tersepit di bawah keretanya yang terbalik.

Selain itu, pemandu Toyota Vios tidak mengalami kecederaan namun penunggang motosikal Honda RS150 mengalami luka ringan di tangan.

Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan berkata, pihaknya masih menyiasat sama ada mangsa tidak sempat menghentikan kereta dipandunya atau kenderaannya itu mengalami masalah brek.

 

Update Terbaru Dari Kejadian Tersebut 

Semalam tular satu video menunjukkan sebuah kereta Suzuki Swift dipandu laju di persimpangan lampu isyarat hingga menyebabkan kemlngan t3ruk.

Akibatnya, seorang pemandu tersebut yang berusia 30 tahun maaut selepas mer3mpuh tiga kenderaan.

Menurut Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan, kejadian yang berlaku pada jam 2.50 petang Khamis, 1 April 2021, mngsa yang memandu kereta Suzuki Swift dipercayai hilang kawalan lalu mermpuh dua kereta dan motosikal yang berhenti di lampu isyarat.

Difahamkan, mngsa mengalami kecd3raan p4rah di bahagian kepala. Mngsa segera dikejarkan ke Hospital Pulau Pinang (HPP), mal4ngnya disahkan mennggal dunia ketika dalam perjalanan

Malah tiga lagi mngsa yang lain membabitkan lelaki berusia antara 24 hingga 51 tahun mengalami keced3raan ringan dan dihantar ke hospital yang sama untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kem4langan itu pada jam 2.53 petang.

Sepasukan anggota bomba dan penyelamat dari Balai Bomba dan Penyelamat Bayan Baru dikerahkan ke lokasi untuk menyelamatkan mngsa yang tersepIt di tempat duduk pemandu.

Bomba terpaksa menggunakan peralatan khas untuk mengeluarkan mngsa. Sebaik saja dikeluarkan, mngsa terus diserahkan kepada petugas Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk tindakan lanjut.

Video dan gambar kejadian itu turut viral di media sosial. Berdasarkan video berdurasi 11 saat itu menunjukkan kereta Suzuki Swift mer3mpuh kereta Perodua Myvi, Toyota Vios dan motosikal dengan kelajuan tinggi.

AA Anbalagan berkata, kes itu akan disiasat mengikut Seksyen 41 (1)(a) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Namun tampil seorang wanita bernama Izzati Nasharina mend4kwa, sebelum kem4langan itu berlaku, mngsa katanya telah memukvl adiknya dengan teruk sehingga terpaksa dimasukkan ke hospital dan kini berada di zon krit1kal.

“Sebelum terjadi kem4langan ini, mngsa telah memukvl adik saya. Sekarang adik saya berada di wad kritikal. Mungkin dia cuba nak melarikan diri.

“Tak tahu apa motif dia buat macam tu. Tu kot bawa kereta lajut sangat sampai langgar orang merata dan m4ti di tempat kejadian.

“Kenapa adik saya jadi mngsa pukvl dia? Dia waras tak? Family dia mana? Panjang sangat cerita. Kami pun tak tahu nak cerita macam mana. Semoga adik aku selamat, minta doa banyak-banyak,” tulisnya.

Malah seorang lagi kakak kepada Hakim turut berkongsi berkenaan perkara tersebut.

“Be strong Iznur Hakim Mohd Nor. Semoga cepat baik. Awat dia pukvl hakim time hakim tidoq hummmmm padahal x kenai ponnnn.

“Kesian hakim baru nak tidoq pas balik sekolah. Terima kasih semua yang doakan adik wani. Depa kata dia ada masalah mental.

“Hakim kena pukvl dengan helmet dekat bahagian muka. Memang teruk kena bengkak semua.

“Dah pukvl orang xdak sebab pastu lari langg4r habis semua orang. Sedihhhhh. Terima kasih sangat2 atas doa dari hampa semua.”

Rata-rata netizen meluahkan rasa simpati dan mendoakan agar adik mereka segera sembuh.

 

Sumber: OhMymedia

 

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *