Allahuakhbar… Rakaman Tlga Gadls Cium Jalan Tarr

Remaja adalah aset kepada sesebuah negara. kita ingin bincangkan di sini tentang sebab remaja suka buang masa. Kata Imam Al-Ghazali, jika ingin lihat masa depan sesebuah negara, lihatlah generasi mudanya yang ada sekarang.

Seringkali kita dengar remaja selalu dikaitkan dengan m.asalah dan suka memb.uang masa untuk p.erkara yang tidak berfaedah.

Walhal terlalu banyak p.rogram kesedaran seperti p.rogram mo.tivasi dijalankan terutamanya di sekolah dan universiti namun g.ejala seperti terli.bat dalam dunia percintaan yang akhirnya berlaku penz.inaan, melepak, bermain permainan video, menonton video p.ornografi, membaca bahan picisan, menghabiskan masa menonton wayang di shopping mall dan sebagainya.

Sudah banyak k.es-k.es anak-anak di bawah umur membawa kenderaan di jalan raya yang agak s.ibuk dan s.ituasi ini bukan saja memb.ahayakan n.yawa malah boleh menga.kibatkan n.yawa orang lain juga melayang jika mahu meng.elak saat bertembung.

Takkanlah sedikit pun ibu bapa tak p.rihatin dan melepaskan tangg.ungjawab begitu sahaja?.

Video Naik Motor Tiga Orang

Untuk menonton video sila bukak link dibawah

https://www.facebook.com/110313237363871/videos/279355303801051

Reaksi Orang Ramai

Dah la 3 org berbonceng motor,tk pakai helmet mer.ayau kat jalan besar pulak tu…kalo polis t.angkap tk guna buat al.asan macam macam b.ukti ada tu dash.cam.

Nasib baik ada dash.cam sbb org yg drive kete ni akan dib.lame selalunye pastu sembang pusing cite.

Nasib la kena so.ndol manja2 je, Boleh lagi kau lepak kat tepi tu.. Dgn tak pakai helmet, naik bertiga.. Lesen? C.onfirm yelek.

Kemanalh ank d.ara meronda2 ni ank siapa ni mak ayah tolonglh p.antau2 cikit.skit j.atuh tu.adoiiii.

L.antak la n.asib ada dash.cam ke, ada b.ukti ke, polis s.alah kan sape2 ke, yg penting 3org bdk yg naik motor tu mmg sgt2 bern.asib baik sbb ny.awa korang xmelayang, jalan besar cm tu biasanya org speed, kalu kena bal.un dgn kereta tgh laju mmg almarhum la korg..Allah masih pnjg kan umor korg, balik2 bert.aubat & jd la manusia berguna beriman, berjasa unt org tua korg InsyaAllah.

Semoga kita semua diberkati & dirahmati Allah sentiasa InsyaAllah. Helmet tak pakai.. Naik 3 org.. Yg terang2 slah.. Bila kluar simpang tak berh.enti slah lg.. Lesen entah ada entah tak??.

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*