Kehidupan Viral

[VIDEO] Petah Budak 7Thn Bagi Nasihat Pasal Cinta “Mcm Berpengalaman Jer”

Setiap orang yang pernah bercinta mesti ada pengalaman pahit manis korang kan? Percintaan tak semestinya yang indah-indah sahaja, yang ‘bur0k-bur0k’ pun ada juga. Sebab tu la ada yang put0s di tengah jalan sebab cur4ng, tawar hati dan macam-macam lagi la..

Bila ada masalah cinta, mesti kita perlukan nasihat dari seseorang untuk muhasabah diri kita baik. Tapi, siapa sangka nasihat cinta yang korang akan dapat ini datang dari seorang kanak-kanak? Biar betul?

Nasihat ped@s tapi bermakna

Menerusi satu perkongsian video di Instagram yang dimuat naik oleh pemilik akaun _adkpija14 pada 23 Mei lalu sehingga mendapat lebih 80 ribu tontonan, kanak-kanak perempuan ini berkongsi nasihat cinta kepada abangnya yang dipanggil Abang Alif. Jarang weh nak tengok adik kecil yang bagi nasihat dekat abang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Hafizah Zahrah (@_adkpija14)

Kalau korang tengok video tersebut, korang boleh dengar yang kanak-kanak yang bernama Nur Hafizah Zahrah tengah bagi nasihat tentang ex girlfriend abang dia yang mungkin datang balik dekat abang dia selepas kena cur4ng dengan kekasih.

“Kalau boyfriend dia tipu dia, jangan pergi dekat Abang Alif balik. Pergi dekat orang lain.”

Wah gituuu very the confident siap speaking tau dia . Memang mantap la budak ni walaupun baru umur 7 tahun. 

Sambil dia bagi nasihat tentang bekas kekasih abangnya itu, mak kanak-kanak ini pun berhujah sekali dengan dia konon nak backup bekas kekasih abangnya. Tapi ada satu nasihat yang diberi oleh kanak-kanak ini yang berbunyi agak pedas tapi betul juga apa yang dia cakap.

“Apa mak rasa kalau ayah buat dekat mak macam tu?”

Nasihat dia cukup matang buat ramai yang terpegun mendengar. Matured budak ni.

Ramai orang kagum

Melihat di ruangan k0men, ramai netizen yang kagum dengan keyakinan dia beri nasihat kepada abang dia siap speaking kemain lagi. Ramai yang terkejut kanak-kanak ini boleh bagi nasihat yang matang tentang cinta walaupun baru berusia 7 tahun.

 

Sumber: _adkpija14 via dedah.co

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *