42 Wanita Tercantik Di Dunia, Apa komen Anda?

Ianya amat sukar untuk memilih hanya 42 orang dari berjuta-juta wanita cantik dari seluruh dunia. Belum lagi jika diambil kira faktor bahawa rasa setiap orang adalah berbeza. Namun, kami cuba untuk membuat senarai yang akan disetujui oleh kebanyakan daripada kita. Lihat 42 wanita teratas ini dan tentukan sama ada anda bersetuju dengan turutan itu.

42. Aishwarya Rai Bachchan

Mari kita mulakan senarai berharga ini dengan pelakon India Aishwarya Rai. Namanya terkenal dalam industri kecantikan, ketika dia dinobatkan sebagai Miss World pada tahun 1994, dan sejak itu, di dalam hampir setiap senarai “wanita paling cantik” di dunia, namanya pasti muncul. Dia menjadi salah satu pelakon wanita India yang paling sibuk berlakon dalam lebih daripada empat puluh filem.

41. Fazura

Fazura merupakan seorang yangtidak asing lagi dalam bidang industri perfileman Malaysia. Mula menjejakkan kaki ke dalam bidang seni pada tahun 2002, dan dua tahun berikutnya, dia mula melebarkan sayap ke bidang perfileman apabila ditawarkan sebagai watak utama dalam filem Bicara Hati. Kecantikannya memang tidak dapat disangkal lagi, sejak dahulu sehingga kini. Ditambah pula dengn sifatnya yang lemah-lembut, membuatkan orang gemar berurusan dengannya.

40. Nelydia Senrose

Mempunyai dua orang lagi adik-beradik yang turut berdarah seni dan juga berkongsi kecantikan yang sama, Nelydia Senrose juga merupakan rebutan pengarah-pengarah drama dan filem di Malaysia. Artis cantik berwajah pan-Asian ini juga menjadi duta untuk beberapa produk dan walaupun telah mendirikan rumahtangga, dia tetap aktif berlakon dan kecantikannya sering dijadikan idola oleh gadis-gadis di Malaysia.

39. Neelofa

Seorang pelakon, pengacara dan usahawan yang sangat terkenal di Malaysia ini, selain daripada mempunyai kepandaian luar biasa dalam bidang akademik, Neelofa sangat terkenal oleh orang luar dan sering dijemput untuk menjadi duta untuk produk mereka seperti Swarovski Titan, dan banyak lagi. Kecantikan yang luar biasa, ditambah pula dengan kepetahannya bercakap, sudah pasti ramai yang ingin menjadikannya duta produk mereka, bukan?

38. Sofia Vergara

Dialek Colombia yang sedap menjadikan kecantikan eksotiknya lebih menyerlah. Dia terkenal dengan lakonan dalam siri Modern Family. Kisahnya bagaimana dia ditemui seperti dalam cerita dongeng. Seorang jurugambar tidak sengaja telah melihatnya semasa dia berjalan di sepanjang pantai Colombia dan dia tidak perlu menunggu lama untuk menjadi perhatian utama. Pada hari ini dia menjadi orang Latin yang paling berpengaruh di Hollywood.

37. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson adalah kisah kejayaan rakyatAmerika yang sebenar. Dia memulakan kerjaya lakonannya sejak awal, iaitu sebagai seorang kanak-kanak. Selain menjadi seorang pelakon, dia mencuba bakat dirinya sebagai model, dan juga penyanyi. Dia menjadi terkenal apabila berlakon dalam filem ‘Lost in Translation’ bersama Bill Murray, dimana ketika itu, dia yang berusia 18 tahun, memainkan watak berusia 25 tahun. Kami dapat bertemu dengannya dikalangan yang lain di Don Jon atau di Vicki Cristina Barcelona, ​​Lucy, Don Jon.

36. Lisa Haydon

Pelakon India Lisa Haydon mendapat pengiktirafan setelah berlakon dalam filem Aisha di Bollywood, dan sejurus selepas penampilannya dalam Queen menjadikan namanya terkenal di industri filem India. Dia juga mendapat pengiktirafan luas untuk prestasi yang ditunjukkan dalam Queen. Dia juga menunjukkan keperibadian dan kecantikannya yang sempurna dalam acara peragaan, sebagai model fesyen.

35. Jourdan Dunn

Supermodel Jourdan Dunn ditemui oleh agensi terkenal Storm Model pada usia yang sangat muda. Nama Dunn melonjak ke dalam dunia fesyen dan dia adalah salah satu model fesyen yang paling sibuk sejak itu. Dia sudah memperagakan untuk hampir semua pereka terbaik. Selain menjadi model, dia juga penyanyi, dengan suara yang cukup mengagumkan.

34. Emilia Clarke

Pelakon Britain, Emilia Clarke menjadi terkenal ketika dia muncul dalam siri fantasi HBO Game of Thrones, sebagai watak Danaerys Targaryen. Kecantikannya dipadankan dengan gayanya yang lemah lembut dan penuh dengan ciri kewanitaan pada masa yang sama, yang menjadikannya begitu unik.

33. Rachel McAdams

Anda mungkin tidak akan mengenalinya dari foto ini, tetapi Rachel McAdams adalah watak Allie dalam Notebook yang anggun dan cantik yang telah mencuri hati kita. Dia sentiasa gemar untuk muncul di kaca televisyen dan filem, dia pernah belajar dalam bidang Teater dan bekerja di produksi filem untuk televisyen Kanada sebelum dia beralih ke filem.

32. Anne Hathaway

Anne Hathaway adalah contoh keindahan semula jadi dengan mata coklatnya yang besar dan telus. Filem pertama yang dapat kita lihat adalah The Princess Diaries, dan ini membuatnya terkenal, lalu membuatkannya untuk mendapat watak dalam The Devil Wears Prada, Love and Other Drugs dan dalam banyak filem hit lain. Dia memenangi Golden Globe dan Oscar untuk persembahannya di Les Miserables.

31. Lupita Nyong’o

Pelakon Kenya-Mexico Lupita Nyong’o adalah bakat luar biasa, dia menulis, menghasilkan dan mengarahkan dokumentari In My Genes. Dia mempunyai watak filem hit pertamanya dalam 12 Years a Slave yang membawanya bukan sahaja kemasyhuran tetapi juga trofi Oscar, menjadi pelakon Kenya pertama yang memenangi Oscar.

30. Mila Kunis

Mila Kunis dilahirkan di Ukraine dan berpindah bersama keluarganya ke Los Angeles ketika berusia tujuh tahun. Ketika dlam persekolahan, dia pernah menyertai kelas lakonan sebagai aktiviti selepas sekolah. Dia segera ditemui oleh seorang ejen. Dia baru berusia 15 tahun ketika mendapat peranan utama pertamanya dalam siri TV ’70s Show. Sejak itu dia dicalonkan untuk Golden Globe dan berkahwin dengan Ashton Cutcher pada tahun 2015.

29. Mozhdah Jamalzadah

Kisah penyanyi Mozhdah Jamalzadah tidak begitu terkenal. Ketika dia masih sangat muda, keluarganya memutuskan untuk melarikan diri dari perang saudara di Afghanistan, dan mereka berhijrah ke Kanada. Dia memulakan pelajaran muziknya di sini, dan tidak lama kemudian ternyata sekali dia sangat berbakat. Dia terkenal dengan lagu terkenalnya ‘Afghan Girl’ dan dia tidak berhenti sehingga dia berjaya.

28. Alicia Vikander

Pelakon Sweden Alicia Vikander tidak hanya bertuah dengan bakat tetapi juga dengan kecantikan yang unik. Sifat lembah lembutnya mungkin berasal dari kelas baletnya. Alicia, setelah berlakon dalam filem The Danish Girl, dia memenangi Academy Award, dan juga, dia dicalonkan untuk Golden Globe untuk wataknya dalam Ex Machina.

27. Taraneh Alidoosti

Sekiranya anda biasa dengan filem Timur Tengah, anda pasti sangat mengenalnya. Taraneh Alidoosti adalah salah seorang pelakon Iran yang paling popular, pada awal tahun 2000 ‘dia sebenarnya terpilih sebagai pelakon TV Iran terbaik. Sejak memulakan kariernya, dia sentiasa terkenal kerana kecantikan dan bakat lakonannya.

26. Naomi Campbell

Tidak kira di bahagian dunia mana anda tinggal, wajahnya dan seluruh fizikalnya dikenali dan tidak dapat dibandingkan dengan orang lain. Supermodel Britain Naomi Campbell, sudah berusia hampir 50 tahun tetapi masih kelihatan cantik. Selain mencapai puncak kejayaan dalam industri fesyen, dia juga berusaha dalam industri perfileman, dan dia juga cukup hebat di dalamnya.

25. Anne Curtis

Anda boleh menemui Anne Curtis yang berbakat dalam filem dan pengacaraan rancangan TV, tetapi pada masa yang sama, dia juga seorang VJ dan artis rakaman. Tambahan lagi, dia dapat dengan mudah menyangkal fakta ini selama beberapa tahun, kerana wajahnya sangat polos dan keanak-anakan. Kecuali mata yang menggoda itu! Itu berbahaya.

24. Manuela Arcuri

Pelakon Itali Manuela Arcuri secara jujurnya kelihatan ​​lebih seperti seorang puteri berbanding seorang pelakon. Dia memulakan kerjayanya dalam perniagaan pertunjukan, dan telah menjadi model fesyen. Sangat sukar untuk mempercayai bahawa dia berusia 42, dengan bentuk fizikal seperti berumur 20 tahun. Tidak hairanlah kerana dia adalah seorang wanita yang meminati sukan, dan juga mempunyai tali pinggang hitam dalam karate.

23. Ronda Rousey

Adakah anda tahu dengan melihat foto ini, sebenarnya gadis cantik ini adalah ahli seni bela diri campuran (MMA) yang profesional selain daripada menjadi pelakon yang berjaya? Hebat, bukan? Apa sahaja yang dia lakukan, dia melakukannya dengan serius. Dia layak dalam permainan Olimpik pada tahun 2004, dan satu dekad kemudian dia berlakon dalam Fast & Furious 7.

22. Elizaveta Boyarskaya

Pelakon teater dan filem Rusia, Elizaveta Boyarskaya bangga kerana berasal dari keluarga yang bercampur bangsa, dia mempunyai susur galuran keturunan daripada Jerman, Poland dan Estonia. Tidak hairanlah dia dikurniakan dengan gen yang kuat, dan disertai dengan bakat yang hebat. Dia mempunyai watak yang sangat memukau yang muncul melalui layar filem.

21. Kate Upton

Supermodel Amerika Kate Upton terkenal dengan lengkung badan dan asetnya yang menawan. Kadang-kadang dia dipanggil Marilyn moden, tetapi Kate tidak kisah sama sekali. Dia suka menjadi tumpuan utama, bekerja sama ada sebagai model untuk Sports Illustrated Swimsuit atau berlakon dalam filem.

20. Haifa Wehbe

Haifa Wehbe adalah penyanyi pop terkenal dari Lubnan. Kecantikannya terkenal di dunia, People’s Magazine memilihnya di antara senarai 50 orang tercantik pada tahun 2006. Walaupun ianya lebih dari satu dekad yang lalu, penyanyi Arab ini, sama cantiknya dengan hari ini.

19. Adriana Lima

Selebriti cantik daripada Brazil ini menghabiskan masa yang sangat lama, 20 tahun menjadi Angel of Victoria’s Secret. Tahun lalu, pada usia 37 tahun dia memutuskan untuk mengucapkan selamat tinggal kepada syarikat pakaian dalam. Dia dapat mengekalkan bentuk badannya setelah melahirkan anak-anaknya, dan dia masih memiliki tubuh yang dicemburui dan luar biasa. Orang juga mengatakan, keperibadiannya juga penuh dengan daya tarikan.

18. Amanda Cerny

Dengan lebih daripada 35 juta pengikut di seluruh YouTube, Instagram dan Facebook, Amanda Cerny menjadi salah satu artis media sosial yang paling popular di dunia. Profil instagramnya termasuk di dalam lima akaun cerita paling banyak dilihat, di seluruh dunia. Dia suka bergurau dan mempunyai bakat lakonan yang luar biasa. Dan jika ini tidak mencukupi, dia dulu adalah pelatih kecergasan, ini menjelaskan bentuk fizikalnya yang menarik.

17. Blake Lively

Blake memulakan bidang lakonan pada usia yang sangat muda. Ketika berusia 10 tahun, dia muncul dalam filem ayahnya berjudul Sandman. Untuk masa yang lama, dia tidak pasti adakah dia ingin menjadi pelakon, tetapi syukur, dia akhirnya memilih kerjaya ini. Dia dan suaminya Ryan Reynolds mempunyai dua anak sekarang, dan dia menggambarkan bahawa kehamilannya adalah bahagian paling indah dalam hidupnya. Foto ini diambil tepat pada masa itu, dan semuanya menceritakan semuanya.

16. Gal Gadot

Pelakon Israel Gal Gadot bukanlah seseorang yang mempunyai impian untuk menjadi seorang pelakon. Dia sebenarnya telah beralih ke arah yang amat berbeza, dia berkhidmat selama 2 tahun dalam Ketenteraan Israel, sebelum dia memutuskan untuk mengubah karier. Dan betapa bagusnya keputusan tersebut. Dia mendapat watak dalam filem Fast and Furious, dan dunia mengenalinya sebagai Wonder Women.

15. Ashley Graham

Kami sangat menyukai permintaan yang terus meningkat untuk model ukuran plus. Ashley Graham adalah model ukuran plus yang paling sibuk di dunia, dan ia tidak menghairankan sama sekali, kerana dia memiliki wajah cantik dan dia penuh dengan ciri-ciri kewanitaan dan sifat yang lemah lembut. Dia muncul di bahagian kulit hadapan majalah Vogue, dan dia adalah model baju renang Sports Illustrated Swimsuit pertama yang bekerja dengannya.

14. Niki Karimi

Niki Karimi adalah bukti nyata bahawa anda tidak perlu berpakaian tidak senonoh untuk memukau penonton. Dia memulakan kerjayanya sebagai pelakon, tetapi tidak lama kemudian dia beralih kepada kerja di sebalik kamera. Dia mencuba bakat dirinya bukan hanya sebagai pengarah sahaja tetapi juga sebagai penulis skrip, dan dia menikmati keduanya. Karya beliau dihargai dengan memperolehi banyak penghargaan sepanjang tahun.

13. Gigi Hadid

Gigi Hadid adalah salah satu model fesyen yang paling sibuk pada masa ini, sama seperti kakaknya Bella Hadid. Pada tahun 2016, dia mendapat gelaran International Model of the Year, teman lelakinya Zayn Malik pasti sangat bangga dengannya.

12. Emma Stone

Emma Stone tidak diragukan lagi adalah seorang pelakon berambut merah semula jadi yang paling seksi di dunia, sekurang-kurangnya untuk kita. Pelakon berbakat ini telah berlakon dalam banyak filem utama dan walaupun usianya masih muda, dia telah dihargai dengan dikurniakan dengan anugerah yang paling berharga dalam industri filem, dia memenangi Golden Globe dan Oscar untuk wataknyanya dalam La La Land, dan Oscar.

11. Pia Wurtzbach

Senarai wanita paling cantik yang tidak disertakan dengan “Miss Universe” adalah tidak lengkap. Pilihan kami adalah Pia Wurtbach, yang memenangi pertandingan berprestij pada tahun 2015. Walaupun upacara mahkota bukanlah momen terbaik dalam sejarah Miss Universe, pelakon dan model Filippino-Jerman ini layak mendapat mahkota.

10. Alexandra Daddario

Bintang Baywatch Alexandra Daddario ini mempunyai mata yang paling sukar dipercayai di seluruh dunia. Ia menghipnotis dan menakutkan pada masa yang sama. Dia sentiasa ingin menjadi seorang pelakon, dan dia memulakan kariernya ketika dia baru berusia 16 tahun. Sejak itu dia telah berlakon dalam berpuluh-puluh filem dan siri TV.

9. Fahriye Evcen

Inilah yang kita panggil kecantikan semula jadi. Fahriye Evcen dilahirkan di Jerman dan ibu bapanya berasal dari keturunan Turki-Yunani, dan ketika berusia 19 tahun, dia memutuskan untuk kembali ke negara asalnya, ke Turki. Dia terkenal terutamanya daripada lakonannya dalam siri TV.

8. Angelina Jolie

Terdapat wajah dan model yang bersilih ganti datang dan pergi, tetapi beberapa keperibadian ditakdirkan hanya untuk kekal. Dalam senarai kami, Angelina Jolie adalah satu-satunya wanita yang mewakili kecantikan abadi. Sejak pertama kali muncul di layar filem, dia sangat memukau, dan seiring bertambahnya usia, dia kelihatan lebih anggun.

7. Margot Robbie

Margot Robbie berasal dari Australia, tetapi dia hanya terkenal setelah berpindah ke Amerika Syarikat. Dia tidak perlu menunggu lama sebelum produser menemuinya, dan kami dapat melihatnya dalam filem-filem utama seperti The Wolf of Wall Street atau Terminal. Dia dicalonkan untuk Anugerah Oscar, dan Majalah Forbes memaparkannya dalam ‘senarai 30 bawah 30 tahun’.

6. Deepika Padukone

Deepika Padukone adalah pelakon Bollywood yang terkenal, menjadi pelakon India dengan mempunyai bayaran tertinggi. Dia telah dicalonkan dan memenangi banyak anugerah, dan Time menyenaraikannya pada tahun 2018 sebagai salah satu daripada 100 orang yang paling berpengaruh di dunia.

5. Dakota Johnson

Nama Dakota Johnson berkait rapat dengan filem Fifty Shades of Grey. Filem ini menjulang namanya begitu tinggi yang dia pernah bayangkan. Namun, dia dikatakan tetap gadis cantik dan penyayang yang sama seperti dulu.

4. Emma Watson

Jangan bimbang, tidak ada yang akan menyalahkan anda jika anda jatuh cinta dengannya sejak bahagian pertama siri Harry Potter. Dia mempunyai kecantikan semula jadi, dengan rupa yang menawan dan hati yang suci, dan tambahan pula, dia juga bijak dalam akademik. Kombo yang hebat.

3. Taylor Hill

Taylor Hill adalah supermodel yang jika dibandingkan dengan kebanyakan nama dalam senarai ini, layak mendapat tempat ke-3 tertinggi. Model Victoria Secret ini pernah menjadi ahli gimnastik pada usia mudanya, dan ia meninggalkan hasil yang mengagumkan pada bentuk badannya.

2. Priyanka Chopra

Wanita India nampaknya memerintah dunia hari ini. Priyanka Chopra terkenal dengan sikapnya yang sederhana dan sikap yang merendah diri dimana ia menonjolkan lagi kecantikannya. Dia tidak terlalu bersungguh-sungguh untuk menarik perhatian dan inilah yang paling mengagumkan padanya. Dia sememangnya layak mendapat tempat ke-2 ini.

1. Beyonce

Ratu B adalah fenomena ikonik sehingga tidak ada orang lain yang dapat mendekatinya. Setiap pergerakan yang dilakukannya dibina dan dikendalikan dengan cemerlang, kadang-kadang anda hanya menganggapnya sebagai individu yang wujud hanya dalam fantasi. Suaminya Jay Z pasti seorang yang bertuah.

Sumber : https://bestfamilymag.com/

Apa Pendapat Anda?

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Klik sini Untuk Claim Free Shipping Shopee https://shp.ee/d5pvxcf

1 Comment

  1. Komen saya….wanita tercantik adalah wanita yg bertudung untuk Malaysia…negara luar tu…tak pa….diorang seksi tak pa…kita ni…Islam….Allah tak bagi seksi ² ni…dosa besar….plsss…siapa orang Islam tutup aurat….pakai tudung….baju…seluar elok² tak payah pakai ketat pulak😁….saya ni nak nasihat jerrr….walaupun saya ni baru darjah 6…tapi saya ada hak jugak nak nasihat orang pasal agama…tak pa kan….jangan ada orang benci kan saya plakkk😁…..kalau nak dirahmati Allah….ingat ya,ikut perintah nya,dan jauh kan larangan nya…ingat!!!!……Dan….jikalau di akhirat jikalau kat dunia kita tak buat kejahatan…tapi banyak buat kebaikan….kita akan dianugerahkan syurga Allah yg akan membuatkan kita gembira dan…..jadi seperti seorang princess….dan putera yg hidup aman dan damai di syurga tu…..best kan….jadi buat kebaikan dan jauh dari larangan Allah…. REMEMBER!!!!…..😁❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*